Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Δεν είναι άξιοι να αγαπηθούν εκείνοι οι οποίοι δεν διακινδυνεύουν τίποτε. Αγάπα για να ζήσεις,ζήσε για να αγαπάς.»
- Διονύσιος Σολωμός, Αγάπη

Increase Font Decrease Font Default Font

Ανακοίνωση / Yewno Discover

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς θέτει στη διάθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού, των ερευνητών, των μεταπτυχιακών φοιτητών και των φοιτητών μια υπηρεσία αναζήτησης σε διεθνείς επιστημονικές βάσεις δεδομένων που αξιοποιεί δημιουργικά τα ερευνητικά ενδιαφέροντα. Πρόκειται για την υπηρεσία Yewno Discover, η οποία αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρει περιήγηση και ανακάλυψη της γνώσης με τρόπο που προσιδιάζει στην ανθρώπινη λογική.

Ερωτηματολόγιο για τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο ώστε να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ερωτηματολόγιο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLjb-RD81dTdgCI2WOGIlLXgSdm9g-...

Αναβάθμιση Ενιαίας Μηχανής Αναζήτησης

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της Ενιαίας Μηχανής Αναζήτησης (https://search.heal-link.gr) του Σ.Ε.Α.Β. και η μεταφορά της σε νέα υποδομή.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού αναζήτησης σε συνδυασμό με τη νέα υποδομή, προσφέρει αυξημένη ταχύτητα αναζήτησης και εμφάνισης αποτελεσμάτων και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα άρθρα από τους εκδότες με τους οποίους ο Σ.Ε.Α.Β. έχει σύμβαση.

Οδηγός στα ελληνικά για την πλατφόρμα Open Research Europe

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην ιστοσελίδα της Μονάδας Επιστημονικής
Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ https://scholarly.heal-link.gr/oreguidelines/
διατίθεται μεταφρασμένος στα ελληνικά οδηγός για την υποβολή εργασιών στην
πλατφόρμα πλατφόρμα Open Research Europe.

Διακοπή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης

Σας ενημερώνουμε ότι Δευτέρα 21 έως Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Βιβλιοθήκης και επομένως όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς και το website της Βιβλιοθήκης, θα είναι εκτός λειτουργίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - Διαδικτυακή εκδήλωση Speak Date 2020 | 12 - 13 Δεκεμβρίου 2020

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ο Σύλλογος Αποφοίτων «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη» σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση Speak Date 2020, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Πάρτε μια γεύση τη γλώσσα που πάντοτε θέλατε να μάθετε μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Από την ιταλική και τη ρωσική ως την ιαπωνική και σουαχίλι, στα Speak Date σίγουρα θα βρείτε τη γλώσσα ή την πολύγλωσση δραστηριότητα που σας ταιριάζει.
Τι όμως προλαβαίνει να μάθει κανείς μέσα σε 15 λεπτά;

Λειτουργία Βιβλιοθήκης από 9/11/2020

Πειραιάς, 5.11.2020

Αγαπητοί/τές Αναγνώστες/στριες,
Η Βιβλιοθήκη, συμμορφούμενη προς τα εξαγγελλόμενα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4829/02.11.2020, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό και θα λειτουργεί ως εξής:

Α. Ωράριο Βιβλιοθήκης, όσο θα παραμένει κλειστή: 8:00 – 17:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Πειραιάς, 14.9.2020

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 115744/Ζ1 «Λειτουργία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (ΦΕΚ 3707/Β/04-09-2020), η Βιβλιοθήκη διαμορφώνει τις υπηρεσίες της ως εξής:

Αναγκαία η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που συστήνει ο ΕΟΔΥ, δηλαδή χρήση μη ιατρικής μάσκας και του ατομικού αντισηπτικού.

Pages

Top