Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Δὲ θέλω ἀπ᾿ ὅλους τοὺς καρπούς· μὰ ἐκειοὺς ποὺ ὡριμασμένοι εἶν᾿ ἕτοιμοι νὰ πέσουνε κι ἀπ᾿ τὰ πουλιὰ ῾γγιγμένοι...» Ἄγγελος Σικελιανός, Ἀπὸ τὸν Πρόλογο τοῦ Πλήθωνα

Increase Font Decrease Font Default Font

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

 • Καλωσορίσατε στον νέο ιστότοπο της Βιβλιοθήκης

  Σας καλωσορίζουμε στον νέο Ιστότοπο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ένα παράθυρο στις υπηρεσίες και τις πηγές πληροφόρησης, στην επιστημονική γνώση, υποστηριζόμενο από σύγχρονη τεχνολογία και καινοτόμο αντίληψη υπηρεσιών. Σε όποια κατηγορία κοινού και αν ανήκετε, στο ερευνητικό – διδακτικό ή διοικητικό προσωπικό, στους μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές, στους απομακρυσμένους χρήστες ή τους επισκέπτες, στα μέλη του Ιδρύματος ή τους εξωτερικούς χρήστες, όλοι μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χρήση των νέων και των αναβαθμισμένων υπηρεσιών. Επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά, στείλτε τα αιτήματά σας ή /και τις σκέψεις και προτάσεις σας. Το προσωπικό διευκολύνει την πρόσβαση και την απόκτηση των υπηρεσιών που χρειάζεται κάθε αναγνώστης, με ευκολία και ταχύτητα, απαντά σε ερωτήσεις, υποστηρίζει την έρευνα, καθοδηγεί στη χρήση της βιβλιοθήκης και των εργαλείων της για πληροφόρηση και προσφέρει υποστήριξη στη χρήση και αξιοποίηση των συνδρομητικών και ανοικτής πρόσβασης πηγών.

  Με τις θερμές μας ευχές,
  Εκ μέρους του προσωπικού της βιβλιοθήκης,
  Ανθή Κατσιρίκου
  Βιβλιοθηκονόμος, PhD, MSc
  Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης


ΩΚΕΑΝΟΣ

 • Υπηρεσία Ενοποιημένης Αναζήτησης Ωκεανός

  Με την υπηρεσία ενοποιημένης αναζήτησης «Ωκεανός», οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και αναζήτησης υλικού ταυτόχρονα σε διάφορες υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (OPAC, Διώνη, ΣΠΟΥΔΑΙ, KET, Πανδώρα κ.α.). Τα αποτελέσματα της ενιαίας, διευρυμένης αυτής αναζήτησης εμφανίζονται ενοποιημένα, με ένδειξη της προέλευσής τους, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στην αρχική υπηρεσία από την οποία προήλθαν αυτά ή ακόμα και να περιορίσει τα αποτελέσματα μέσω της χρήσης φασετών.

ΔΙΩΝΗ

 • Ιδρυματικό Αποθετήριο Διώνη

  Το Ιδρυματικό Αποθετήριο «Διώνη» περιέχει την πνευματική παραγωγή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, περιλαμβάνοντας προπτυχιακές - μεταπτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές που έχουν εκπονηθεί στο ίδρυμα, σημειώσεις μαθημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία και άλλες εκδόσεις του Πανεπιστημίου (π.χ. οδηγοί σπουδών, τα νέα της ΑΒΣΠ κ.α.).

ΣΠΟΥΔΑΙ

 • Περιοδικό ΣΠΟΥΔΑΙ

  Το «ΣΠΟΥΔΑΙ», αποτελεί ένα έγκριτο επιστημονικό περιοδικό που εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κυκλοφορεί από το 1950 και δημοσιεύει άρθρα, θεωρητικά και εμπειρικά, στους τομείς των Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στατιστικής και Επιχειρησιακής έρευνας κ.ά.

KET LIB

 • Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης

  Το ΚΕΤlib είναι το Κοινό Ελληνικό Αποθετήριο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και Γκρίζας Βιβλιογραφίας. Συγκεντρώνει σε πλήρες κείμενο επιλογή τόσο από την επίσημη τεκμηρίωση των θεσμικών οργάνων της ΕΈ όσο και από την παραγόμενη επί ευρωπαϊκών θεμάτων ακαδημαϊκή έρευνα των ελληνικών, κυρίως, φορέων. Η δημιουργία και η υποστήριξή του γίνεται από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ υλικό προσθέτουν όλα τα ελληνικά ΚΕΤ, με εθελοντική εργασία. Σε πρόγραμμα που υλοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποθετήρια ευρωπαϊκής τεκμηρίωσης αντιμετωπίστηκε ως ένα από τα 5 ενδιαφέροντα για το περιεχόμενο και την προοπτική τους.

ΠΑΝΔΩΡΑ

 • Ερευνητικό Αποθετήριο Πανδώρα

  Το Ερευνητικό Αποθετήριο «Πανδώρα» συλλέγει και προβάλει το σύνολο της ερευνητικής δραστηριότητας του επιστημονικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η καταλογογράφηση του υλικού γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης της Ερευνητικής Δραστηριότητας (CRIS – Current Research Information System). Περιλαμβάνει στοιχεία των ερευνητών, αποτελέσματα των ερευνών τους, επιστημονικές δημοσιεύσεις, άρθρα, βιβλία κι ανακοινώσεις.

e-ΦΟΙΒΗ

 • Υπηρεσία Πληροφόρησης e-Φοίβη

  Η Υπηρεσία Πληροφόρησης «e-Φοίβη» παρέχει μέσω του παγκόσμιου ιστού επιστημονική ενημέρωση και πληροφόρηση που σχετίζεται με θέματα τραπεζών, βιομηχανικής διοίκησης και ναυτιλιακών.

e-ΓΡΑΦΙΣ

 • Περιοδικό e-γραφίς

  Το περιοδικό «e-γραφίς» είναι ένα περιοδικό ποικίλης ύλης που εκδίδεται από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Top