Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Δεν είναι άξιοι να αγαπηθούν εκείνοι οι οποίοι δεν διακινδυνεύουν τίποτε. Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για να αγαπάς.» Διονύσιος Σολωμός, Αγάπη

Increase Font Decrease Font Default Font

Χορήγηση διεθνούς πρότυπου αριθμού ISBN / ISSN / ISMN

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι καθηγητές ,

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη αναλαμβάνει τη διαδικασία απόκτησης του διεθνούς πρότυπου αριθμού ISBN/ ISSN/ISMN για κάθε έκδοση του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις εκδόσεις, συγγραφείς, αναγνώστες, βιβλιοθηκονόμοι, βιβλιοπώλες, χονδρέμποροι, βιβλιογραφικά κέντρα, εκδοτικοί οργανισμοί, έμποροι λιανικής πώλησης και αυτοί μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιούν τον κωδικό αυτό αριθμό για να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα του τεκμηρίου, για να βρουν και να παραγγείλουν βιβλία, να διατηρούν τον έλεγχο των αποθεμάτων, να παρακολουθούν τις πωλήσεις, να διαχειρίζονται τις πληρωμές δικαιωμάτων, καθώς επίσης για να συνθέτουν έντυπους και online καταλόγους και βάσεις δεδομένων. Εν ολίγοις, ο αριθμός χρησιμοποιείται σε κάθε φάση του κύκλου παραγωγής και κυκλοφορίας ενός τεκμηρίου, στην έκδοση, την ανάκτηση, την αξιολόγηση και την αγορά.

Υπάρχουν τρεις αριθμοί για τρεις κατηγορίες εκδόσεων:

  • ISBN: International Standard Book Number (13 ψηφίων αριθμός για κάθε είδους αυτοτελείς εκδόσεις έντυπου υλικού, για ηλεκτρονικό βιβλίο, cd, usb, video, ήχο κλπ)
  • ISSN: International Standard Serial Number (8ψήφιος αριθμός για περιοδικές εκδόσεις)
  • ISMN: International Standard Music Number (13 ψηφίων αριθμός για μουσικές εκδόσεις)

Κάθε τίτλος λαμβάνει έναν αριθμό διαφορετικό για κάθε διαφορετική έκδοση, γλώσσα και μορφή τεκμηρίου, πχ οι διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου τίτλου παίρνουν άλλο ISBN, το ίδιο συμβαίνει στη περίπτωση που ένας τίτλος εκδίδεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ακόμη αν ο ίδιος τίτλος εκδίδεται ταυτόχρονα σε διαφορετικές γλώσσες (η περίπτωση των εκδόσεων της Ε.Ε).

Οι αριθμοί δίνονται από τον Εθνικό αντιπρόσωπο κάθε χώρας, στην Ελλάδα είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη.
Για τη χορήγηση του αριθμού παρακαλώ να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 41 42 022 και στο email: anthi@unipi.gr

Greek
Top