Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει με σκοτάδι μέσα του θάχει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο»
- Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί

Increase Font Decrease Font Default Font

libeditor's picture
Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09.00 – 12.00 διοργανώθηκε «Εργαστήριο λημματογράφησης οικονομικών όρων στη Wikipedia».
Το εργαστήριο φιλοξένησε η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ διοργανώθηκε από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) σε συνεργασία με την Ομάδα Χρηστών Κοινότητας Wikipedia στην Ελλάδα και με το Tμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Το εργαστήριο παρακολούθησαν επαγγελματίες και φοιτητές βιβλιοθηκονόμοι, οικονομολόγοι και ενδιαφερόμενοι για την μεθοδολογία προσθήκης όρων στη Wikipedia.

Κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Μάρκελλος Στεβής από τον οργανισμό της Wikimedia που εξήγησε τη φιλοσοφία της και καθοδήγησε τους συμμετέχοντες στην:
• καταχώρηση νέων όρων
• βελτίωση υπαρχόντων οικονομικών λημμάτων, καθώς και
• εξοικείωση των ενδιαφερόμενων με την προσθήκη και ενημέρωση όρων στη Wikipedia.

Οι όροι που προστέθηκαν στη Wikipedia από το Δίκτυο είναι: Οικονομικός αλφαβητισμός, Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, Ακαθάριστο εθνικό προϊόν, Παραγωγικότητα, Δειγματοληψία, Συνάλλαγμα, Επιχειρηματικότητα, Εθνικοί λογαριασμοί, Άυλο ομόλογο, Προϋπολογισμός, Ιδιωτική τράπεζα, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ΔΙ.Ο.ΒΙ. (Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών), ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ. (Δίκτυο Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών).

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν ενώ δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό παρακάτω:

  • Comments

0 Comments

Top