Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Τραγουδῶ σὰν πουλὶ στ’ ἀκρινότερο δέντρο τοῦ κόσμου: Ἀγαπῶ, ἄρα ὑπάρχω»
- Νικηφόρος Βρεττάκος, Το Μεσουράνημα της Φωτιάς

Increase Font Decrease Font Default Font

libeditor's picture
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα δράσεων Marie Skłodowska-Curie: 387 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 2 500 ερευνητών εντός και εκτός Ευρώπης

Αθήνα, 04/02/2020

Πρόγραμμα δράσεων Marie Skłodowska-Curie: 387 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 2 500 ερευνητών εντός και εκτός Ευρώπης

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους επιτυχόντες των ατομικών υποτροφιών Marie Skłodowska-Curie.

1 475 έμπειροι μεταδιδακτορικοί ερευνητές θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους 296,5 εκατ. ευρώ για έρευνα που αφορά λύσεις σε τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα της κοινωνίας, π.χ. θεραπείες κατά του καρκίνου, διαχείριση της ενέργειας και βελτιστοποίηση της χρήσης των υδάτων στη γεωργία.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους εξαιρετικούς ερευνητές από όλο τον κόσμο που κατάφεραν να λάβουν την υψηλού κύρους ατομική υποτροφία Marie Skłodowska-Curie. Χαίρομαι που το 44 % των υποτρόφων είναι γυναίκες και που χορηγούμε 39 επιπλέον υποτροφίες σε ερευνητές από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μέχρι σήμερα υποεκπροσωπούνταν στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “Υποτροφίες Διεύρυνσης”».

Επίσης, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει 13 διδακτορικά και 14 μεταδιδακτορικά ερευνητικά προγράμματα εξαιρετικής ποιότητας από δέκα κράτη μέλη και δύο συνδεδεμένες χώρες. Τα προγράμματα αυτά θα λάβουν συνολικά έως και 90 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, μέσω συγχρηματοδότησης από περιφερειακά, εθνικά και διεθνή προγράμματα.

Τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 1 000 άριστοι ερευνητές, θα επικεντρωθούν σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και στην ανταγωνιστικότητα των περιφερειών και των κρατών μελών της ΕΕ, μέσω της προσέλκυσης και διατήρησης ταλαντούχων ερευνητών. Ορισμένοι από αυτούς θα εργαστούν σε συνέργεια με άλλες εμβληματικές πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως το πρόγραμμα Erasmus + ή η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Συσσωρευτές.

Όλες οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα εντάσσονται στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων 2020».

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις Marie Skłodowska-Curie είναι διαθέσιμες εδώ.

  • Comments

0 Comments

Top