Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Χρειάζεται η ψυχή του καθενός να γίνει παιγνίδι του ανέμου, προκειμένου να δει την δόξα του πραγματικού»
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, Μητέρα Θεσσαλονίκη

Increase Font Decrease Font Default Font

libeditor's picture
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Πειραιάς, 14.9.2020

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 115744/Ζ1 «Λειτουργία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (ΦΕΚ 3707/Β/04-09-2020), η Βιβλιοθήκη διαμορφώνει τις υπηρεσίες της ως εξής:

Αναγκαία η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που συστήνει ο ΕΟΔΥ, δηλαδή χρήση μη ιατρικής μάσκας και του ατομικού αντισηπτικού.

Σταδιακό άνοιγμα του αναγνωστηρίου για ατομική μελέτη.
Όσα μέλη του Πανεπιστημίου επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το αναγνωστήριο πρέπει να τηρούν το όριο 1,5- 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Το αναγνωστήριο έχει ετοιμαστεί για να δεχθεί 38 άτομα.

Η διάρκεια παραμονής στο αναγνωστήριο είναι 3 ώρες, εκτός και αν υπάρχουν κενές θέσεις.
Για την επίτευξη αυτού ο αναγνώστης παραλαμβάνει από την υποδοχή ένα καρτελάκι με αριθμό από το 1 έως το 38 που επιστρέφει κατά την αναχώρησή του. Με τον τρόπο αυτό η Βιβλιοθήκη γνωρίζει τον ανώτατο αριθμό επισκεπτών κάθε στιγμή.

Κατά την είσοδο στη βιβλιοθήκη πρέπει να επιδεικνύεται η ακαδημαϊκή ταυτότητα και να καταγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός μητρώου, το τμήμα και το τηλέφωνο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης εάν προκύψει ανάγκη. Τούτο επιβάλλεται από τις σημερινές συνθήκες, προκειμένου να προληφθεί η προστασία της δημόσιας υγείας της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το βιβλιοστάσιο παραμένει κλειστό και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός παραμένει μη προσβάσιμος, εκτός από 3 Η/Υ για αναζήτηση στον κατάλογο.

Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού
Το αναγνωστήριο και ο χώρος της υποδοχής για δανεισμό και επιστροφές τεκμηρίων και παράδοση βιβλίων Ευδόξου παραμένουν ανοικτά 10:00- 18:00.

Προτείνεται η χρήση των ηλεκτρονικών πηγών της Βιβλιοθήκης και του καταλόγου της απομακρυσμένα.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πρόσβαση στις ψηφιακές πηγές
Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία VPN έχετε πρόσβαση σε όλες τις συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης και του ΣΕΑΒ (Heal-link).

Από την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης έχετε πρόσβαση στο δημόσιο κατάλογο (OPAC) και στις πηγές που προσφέρονται προσωρινά με ανοικτή πρόσβαση.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης και τη χρήση των πηγών της, θα γίνονται διαδικτυακά, μετά από συνεννόηση με τα τμήματα. Επικοινωνείτε με την κα Αγγελική Οικονόμου, στο email: angie@unipi.gr και στο τηλέφωνο 2104142033.

Υποβολή εργασιών
Η υποβολή των εργασιών στα αποθετήρια ΔΙΩΝΗ και ΠΑΝΔΩΡΑ πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά. Οι οδηγίες υπάρχουν στα αποθετήρια. Βοήθεια στο email: angie@unipi.gr, gpolitis@unipi.gr, itsimara@unipi.gr και στα τηλέφωνα 2104142033, -36, -31.

Εγγραφή νέων μελών
Προϋπόθεση δανεισμού και διαδανεισμού είναι η εγγραφή στη βιβλιοθήκη ως μέλους. Συμπληρώνετε την αίτηση που βρίσκεται εδώ. Στέλνετε την αίτηση με το αίτημα δανεισμού/ διαδανεισμού στο email: library@unipi.gr.

Διαδανεισμός
Η ακολουθητέα διαδικασία είναι η συνήθης: Μετά από επικοινωνία με τον κ. Ηλία Νεοφώτιστο ή τον κ. Γιώργο Πολίτη, στο email ilias@unipi.gr και gpolitis@unipi.gr, ή στο τηλέφωνο 2104142021 και 2104142036, τα τεκμήρια παραλαμβάνονται από την υποδοχή της Βιβλιοθήκης, γραφείο κυκλοφορίας υλικού, τα ωράρια της Βιβλιοθήκης. Το έντυπο αιτήματος βρίσκεται εδώ.

Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη

Για να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη, την υποβολή ερωτημάτων, αναζήτηση βιβλιογραφίας ή άλλης εξυπηρέτησης, απευθύνεστε στην υπηρεσία AskaLibrarian ή στο τηλέφωνο 2104142039 ή στο email: library@unipi.gr.

ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00.
Αναγκαία η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που συστήνει ο ΕΟΔΥ, δηλαδή χρήση μη ιατρικής μάσκας και του ατομικού αντισηπτικού.

Αναγνωστήριο
Περιορισμένος αριθμός θέσεων μελέτης (38) μόνο για μέλη του Πανεπιστημίου.
Υποχρεωτική απόσταση 1,5- 2 μέτρα μεταξύ των καθημένων.
Διάρκεια παραμονής 3 ώρες.
Επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας, καταγραφή προσωπικών στοιχείων.
Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Αναζήτηση τεκμηρίων προς μελέτη /δανεισμό
Το κλειστό βιβλιοστάσιο μεταβάλλει τον τρόπο αναζήτησης τεκμηρίων είτε για επιτόπια μελέτη ή για δανεισμό, ως εξής:
• Ο αναγνώστης ζητάει από την υποδοχή τα τεκμήρια που επιθυμεί να διαβάσει ή να δανειστεί,
• Ο υπάλληλος ζητάει τα τεκμήρια από το προσωπικό που βρίσκεται στο βιβλιοστάσιο,
• Το προσωπικό βρίσκει τα βιβλία, τα στέλνει στην υποδοχή και
• Ο υπάλληλος του δανεισμού δανείζει τα βιβλία στον αναγνώστη.

Δανεισμός – Επιστροφές – Ανανεώσεις
Για τον δανεισμό με ραντεβού ακολουθείται η εξής διαδικασία:
• Αποστέλλεται το αίτημα στο library@unipi.gr, σε πολλαπλούς παραλήπτες,
• Βρίσκονται τα βιβλία, δανείζονται και παραλαμβάνονται από την υποδοχή της Βιβλιοθήκης, τις ώρες λειτουργίας της.
• Ενημερώνεται ο αναγνώστης με email ότι μπορεί να παραλάβει τα βιβλία τα οποία δεν έχουν απολυμανθεί.

Η επιστροφή του έντυπου υλικού διενεργείται στο ωράριο της Βιβλιοθήκης. Το προσωπικό τοποθετεί τα βιβλία σε ιδιαίτερο χώρο για τουλάχιστον 72 ώρες.

Ανανέωση του χρόνου δανεισμού γίνεται τηλεφωνικά στο 2104142039 εντός του ωραρίου.
Επιστροφές συγγραμμάτων «ΕΥΔΟΞΟΥ»

Παραδίδετε τα τεκμήρια τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης στην υποδοχή, στο γραφείο κυκλοφορίας υλικού.

Εναλλακτικά, εκτός ωραρίου Βιβλιοθήκης τα τεκμήρια κάθε υπηρεσίας παραδίδονται ή παραλαμβάνονται από την εξωτερική πύλη του Πανεπιστημίου.

Οι κανόνες και οι περιορισμοί θα αρθούν ή/ και θα μεταβληθούν αναλόγως των συνθηκών στο μέλλον, είτε σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου ή του ιού.

  • Comments

0 Comments

Top