Κυριακή 16 Ιουνίου 2019
Logo ΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Απαραίτητη για κάθε φοιτητή που διψάει για γνώση...

«Δὲ θέλω ἀπ᾿ ὅλους τοὺς καρπούς· μὰ ἐκειοὺς ποὺ ὡριμασμένοι εἶν᾿ ἕτοιμοι νὰ πέσουνε κι ἀπ᾿ τὰ πουλιὰ ῾γγιγμένοι...»
- Ἄγγελος Σικελιανός, Ἀπὸ τὸν Πρόλογο τοῦ Πλήθωνα

Increase Font Decrease Font Default Font

Λειτουργία & Ωράριο της Βιβλιοθήκης

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς βρίσκεται στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου, στο δεύτερο υπόγειο.

Λειτουργεί καθημερινά από 08.00 - 20.00, αλλά η πρόσβαση στο βιβλιοστάσιο και η χρήση των φωτοτυπικών προσφέρεται μέχρι τις 19.45.


Οι χρήστες της βιβλιοθήκης πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η πρόσβαση στο βιβλιοστάσιο και η χρήση των φωτοτυπικών δεν θα είναι εφικτή μετά τις 19.45.Κύριες Υπηρεσίες της βιβλιοθήκης προς τα μέλη της είναι:

  • Γενική πληροφόρηση: στο τμήμα Δανεισμού, σχετικά με τη βιβλιοθήκη, το υλικό της και την οργάνωσή του,
  • Εξειδικευμένη πληροφόρηση: Η βιβλιοθήκη παρέχει online θεματικές βάσεις δεδομένων, βιβλιογραφικές και πλήρους κειμένου, στους αναγνώστες. Οι βάσεις είναι συνδρομητικές και ανοικτής πρόσβασης. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεφωνικά ή προσωπικά μπορεί κανείς να υποβάλλει εξειδικευμένα ερωτήματα έρευνας που διεκπεραιώνονται από βιβλιοθηκονόμους του σχετικού τμήματος.
  • Δανεισμός: κάθε μέλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς εγγράφεται μέλος στη βιβλιοθήκη, ώστε να δανείζεται το υλικό της. Λειτουργεί επίσης υπηρεσία κρατήσεων για δανεισμένο υλικό και τήρηση προτεραιότητας δανεισμού κατά την επιστροφή.
  • Απόκτηση υλικού που δεν υπάρχει στη βιβλιοθήκη: η απόκτηση υλικού γίνεται με δύο τρόπους. Είτε με προτάσεις για τον εμπλουτισμό της συλλογής, είτε με διαδανεισμό μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.
  • Εκπαίδευση χρηστών: το προσωπικό της βιβλιοθήκης προσφέρει στους νεοεισερχόμενους φοιτητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, υποστήριξη και ενημέρωση στη χρήση της βιβλιοθήκης. Παράλληλα, προσφέρεται σύντομη περιήγηση και εισαγωγική παρουσίαση χρήσης του ηλεκτρονικού καταλόγου στο ειδικό πληροφοριακό κιόσκι στην είσοδο της βιβλιοθήκης αλλά και στο site της. Προς τους νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές πραγματοποιούνται ειδικά σεμινάρια χρήσης της βιβλιοθήκης, των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης που παρέχει.


Εκτός από τις παραπάνω λειτουργίες η βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση και σε υλικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης, καθώς και υπηρεσίες συνεργασίας με άλλες ελληνικές βιβλιοθήκες μέσω του Δικτύου "Ερμής", των Οικονομικών και Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών.


Η βιβλιοθήκη στελεχώνεται από έμπειρους βιβλιοθηκονόμους που βρίσκονται στη διάθεσή σας καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας της.

Greek
Top